
גיל
חמש הוא האידיאלי, להתחיל לדבר עם ילדים/נכדים על כסף.
ישנם רבים המהססים לדבר עם ילדיהם על כסף. כסף אינו טאבו!!
כסף אינו מטרה בחיים אבל הוא אמצעי להגשמת יעדים וחלומות ולכן יש צורך אמיתי לדבר על כך בבית.

דוגמא אישית שלנו בהתנהלות נבונה ויעילה עם כסף, מקרינה לילדים. כדאי מידי פעם לקחת את הילדים לקניות מזון, עם רשימה. זה ילמד אותם שקונים עם מחשבה תחילה בהיבט של יעילות ולא של קמצנות.

לפי הגילאים השונים, כך תהיה רמת השיח הפיננסי. בית שהשיח הפיננסי נוכח בו, יגרום לילדים להיות אנשים בוגרים עם כלים נכונים להתנהלות נכונה ויתן להם כלים, ידע ומיומנויות לקבלת החלטות יעילות.

חשוב לגרום לילד להבין כללים של צרכנות נבונה. הבדל בין צריך או רוצה. הבנה של החשיבות של החיסכון כבר בגיל צעיר. באמצעות נתינת דמי כיס בצורה מושכלת והכוונה נכונה, הילד יבין שהכסף הוא משאב מוגבל וכשמעוניינים לרכוש מוצר/צעצוע מסוים, חוסכים עבורו זמן מסוים ואז מגשימים חלום ורוכשים. יש פה גם עניין של דחיית סיפוקים שיסייעו לו בחיים ובייחוד כמבוגר שצריך לקבל החלטות מושכלות.

זה אולי חלום קטן אבל זה הדרך שלנו בתור בוגרים, לבנות לעצמינו תקציב משפחתי ולהכניס פנימה שאיפות וערכים, שחלקם עולים כסף, אם רוצים להגשימם. וכך אנו בונים תקציב מאושר שבתוכו יש סעיפים שמגשימים חלומות, גם אם הם לוקחים זמן ארוך. הילד יכול להיות שותף בחלומות המשפחתיים ולראות איך הוריו מגשימים אותם בשום שכל. זו דוגמא אישית מצויינת שתהפוך את הילד לבוגר עם תובנות שימנעו ממנו נפילות כלכליות.

אנו חיים בתקופה שבה הפרסומות רודפות אחרינו יום ולילה. באמצעות חינוך פיננסי נסגל לנו ולילדינו פילטרים שבאמצעותם נחליט מה באמת צריך ומה לא.
חשוב להעביר לילדים הוא כלי לעשות טוב לזולת, בצורה קבועה, למשל באמצעות תרומה.

בגילאים בוגרים יותר כדאי ללמד אותם מושגים בסיסיים כמו בנקים, קניה בתשלומים, הלוואות, בניית תקציב שאיתה יוכל לתכנן לעצמו הוצאות וזה יסייע לו לתכנן את עצמו, ביחוד כשהוא כבר עובד בחופשים ויש לו הכנסה.